Искра ЕвтимоваКазвам се Искра Евтимова и съм от Варна. Завършила съм Бизнес Информационни Системи в ИУ-Варна, но като повечето кандидатстващи нямах грам идея какво точно искам да работя. Завърших и започнах работа в 411 Маркетинг.

Занимавах се с оптимизация на листинги или така нареченото Local SEO. Е, като всяко друго нещо и това ми стана скучно след 6 месеца. Малко роботска работа си е веднъж щом научиш нещата.

След това станах обучаващ на новопостъпилите и израстващите в йерархията. Обичам да обяснявам и да помагам. Беше приятно и доста динамично. На всеки от вас му се е случвало да започва някъде нова работа и знаете колко е стресиращо. Целта ми беше да помогна на новодошлите да се чувстват добре и колкото се може по-малко изгубени и объркани в началото.

По стечение на обстоятелствата обаче напуснах след известно време и започнах работа във First Online Solutions…. директно като тим лидер за органик оптимизация (т.е. оптимизиране на сайтове aka SEO) за Австралия… Бях пред голяма дилема. Единствено бях слушала за това “нещо” ама си казах “Мечка страх, мен не страх. Някак ще се справя”.

То пък взе, че ми се получи от раз.

Сайт след сайт, нов човек след нов човек. Екипчето се разрастна. Имах малко по-различни виждания (и ината да си държа на тях) и собствениците на компанията ми дадоха шанс да ги реализирам. Отделихме се в самостоятелен екип и станах Онлайн Маркетинг Мениджър за Австралия с екип от 25 човека като сред тях са local & organic SEO специалисти, девелопър, дизайнер и маркетолог. Тепърва започвахме да развиваме и Щатите.

Освен с оптимизация на сайтове и листинги се занимавахме и с оптимизация на конверсията. Това, за мое щастие, също се оказа много интересно, но за съжаление в България не много хора обръщат внимание на конверсията. Да, сайтът е на първа страница в Google, но като не предизвиква интерес у потребителя или пък желаната от нас реакция как действаме от тук нататък?

Но и това след известно време спря да ме удовлетворява и реших, че искам да предприема нова стъпка в живота си и да направя нещо свое, спрямо моите разбирания и ценности.

Един ден, отивайки към работа, ми мина мисълта “Тези 8 часа никога няма да си ги върна”. Това беше денят, в който без да имам конкретен план, просто си подадох молбата и напуснах.

От 2016-та година съм в процес на творене, пробване на различни неща, та дори създадох своя маркетинг компания и имам нает служител. Йеееей 🙂

Освен работните тематики имам и доста разнообразни хобита. Част от тях са танци, разходки, планини, пътувания, запознанства с различни хора, физика, пеене под душа (не че ми се отдава), каране на сноуборд и още най-различни неща. Имам огромно желание да се науча и на Illustrator, но да видим кога ще остане време и за това.

Как да се свържете с мен:

fb           linkedIn-icon